7 avantaje ale centralei de cartier

În contextul unor provocări majore legate de mediul înconjurător, orice soluție sustenabilă care ajută la schimbarea opticii asupra încălzirii globale și la adoptarea unei noi atitudini față de resursele prețioase ale planetei noastre contează și trebuie luată în calcul. În acest sens, centrala de cartier, menită să aducă un plus de eficiență, mizând pe sustenabilitate, dar și pe siguranța locuitorilor, este o alegere ideală pentru asigurarea căldurii pentru un număr mare de blocuri de apartamente. Fie că utilizează sau nu o unitate de cogenerare pentru a furniza energie termică și electrică, o centrală de cartier asigură o funcționare propice din punct de vedere al costurilor cu gazele naturale. Acest tip de centrală folosește o tehnologie avansată, ideală pentru integrarea ei în sistemele automatizate ale locuințelor ultramoderne din ziua de azi.
Atunci când vorbim despre centrala de apartament, există câteva dezavantaje asociate acesteia, motiv pentru care este de evitat. În primul rând, atât în cazul montajului, a mentenanței și a rezolvării defecțiunilor aferente, este nevoie să apelăm la companii avizate în operarea acestora. De multe ori, însă, centralele de apartament și elementele ei nu se instalează conform standardelor impuse, fapt ce duce la disfuncționalități, dar și la riscuri de incendiu sau de intoxicare cu gaz. Mulți dintre cei care au centrale de apartament efectuează deficitar reviziile tehnice periodice și, în consecință, pot apărea probleme și costuri neprevăzute.
Întrucât centralele de apartament vor fi interzise începând cu anul acesta, trebuie să știi că dezvoltatorilor imobiliari nu li se mai va permite instalarea de centrale individuale în apartamentele din blocurile nou construite. Astfel, centrala de cartier se întrevede a fi o soluție optimă și durabilă în timp. Iată care sunt 7 dintre cele mai importante avantaje care recomandă centralele de cartier:
1. Grija manifestată față de mediul înconjurător

Centralele de cartier pot face mai ușor tranziția către surse de energie alternative și sustenabile, fiind mai facilă integrarea acestora în noua generație de sisteme de încălzire pentru comunități numeroase, cum sunt ansamblurile rezidențiale. Astfel, utilizarea surselor de energie regenerabilă se traduce într-o mai mare grijă față de mediu. Practic, centrala de cartier poate aduce o contribuție semnificativă la conservarea resurselor prețioase, mai ales în cazul în care este posibilă, de exemplu, producerea de energie electrică și căldură cu un singur echipament.
2. Susținerea unei mai bune calități a aerului

În aceeași notă a unei viziuni sustenabile, emisiile de carbon asociate centralei de cartier sunt considerabil mai mici, deoarece acestea utilizează mai puțină energie în general, față de numărul total de centrale individuale care s-ar regăsi, în mod obișnuit, într-un cartier. Acestea din urmă pierd o cantitate însemnată de energie sub formă de căldură reziduală, care, în cadrul unei centrale de cartier își găseste utilitatea susținând diverse procese tehnologice. Prin urmare, pe lângă o mai mare eficiență, poluarea este redusă, iar calitatea aerului este mult mai bună, susținându-se astfel sănătatea locuitorilor.
3. Eficientizarea costurilor

Centrala de cartier este din start mai avantajoasă: costurile de branșament sunt reduse, iar apartamentele noi, de vânzare, racordate astfel, sunt implicit conectate la această sursă de energie termică. Costurile de întreținere, precum și cele aferente facturilor lunare la căldură în sezonul rece sunt considerabil mai mici decât cele asociate centralelor de apartament.
Citește despre celelalte avantaje în articolul complet aici.
Proiecte h4l
h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW
h4l projects
h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW