7 idei de amenajare a unei terase de apartament

Schimbările care vizează sănătatea populației la nivel global au schimbat în mod considerabil relația noastră cu natura. Acestea ne-au făcut să apreciem mai mult spațiile exterioare din imediata apropiere a casei noastre, iar lipsa unei terase sau a unei curți ne-a determinat să ne îndreptăm către achiziționarea unor case care au în dotare asemenea spații. Privită ca un spațiu foarte valoros într-o casă, terasa este cea care ne permite să luăm contact direct cu exteriorul, având privilegiul de respira o gură de aer proaspăt, de a ne relaxa la soare sau de a ne bucura de o masă în aer liber cu cei dragi.

În contextul în care am fost nevoiți să stăm în case pentru perioade lungi de timp, am devenit din ce în ce mai creativi și mai exigenți cu aceste spații, concentrându-ne pe decluttering și pe reamenajare, așa încât să ne simțim cât mai bine în timpul supradimensionat petrecut acasă. Pentru a-i maximiza eficiența și versatilitatea, iată câteva idei pentru amenajarea terasei, transformând-o într-un loc multifuncțional, care să ne îndeplinească o gamă largă de nevoi.

  1. Alege un mobilier de exterior care să faciliteze socializarea. O terasă mărește spațiul casei noastre, aceasta luând locul livingului sau a sufrageriei, în zilele în care vremea este favorabilă. Petrecerea timpului în natură are numeroase beneficii, iar faptul că este iarnă nu ar trebui să ne oprească din a folosi terasa și în această perioadă. Un mobilier versatil, compus din niște balansoare sau o canapea de exterior, ne va îndemna să petrecem timp de calitate împreună cu prietenii sau familia, mai ales acum, în contextul sărbătorilor de iarnă. Astfel, vom putea face amenajarea terasei cu luminițe, iar bradului de Crăciun îi va prii aerul rece de afară. Aici putem să ne bem ciocolata caldă, vinul fiert sau punch-ul, privind visători la jocul de lumini și ascultând în surdină colinde sau cântece în atmosfera Crăciunului.
  2. Include în amenajarea terasei o masă și un dulap destinat veselei și paharelor pentru luarea mesei în acest spațiu. A lua masa afară are numeroase beneficii pentru organismul nostru. Dacă acest lucru se întâmplă într-un mediu relaxat și familiar precum terasa noastră, vom avea parte de aer curat și de o vedere frumoasă asupra împrejurimilor. Aici ne putem bea cafeaua de dimineață, putem lua micul dejun si prânzul sau ne putem bucura de un cocktail sau de un pahar de vin seara, după o zi lungă și obositoare de muncă. Această expunere la natură este plină de satisfacții: petrecerea timpului în aer liber, pe lângă menținerea unei inimi sănătoase, are capacitatea de a scade nivelul hormonilor de stres și de a detensiona masa musculară. Atunci când ne relaxăm și scăpăm de stres, digestia se face corespunzător, organismul fiind pregătit să absoarbă toți nutrienții din mâncare.
  3. Amenajează pe terasă un colțișor dedicat relaxării. Chiar dacă locuim într-un apartament situat în inima orașului, asta nu înseamnă că nu putem să ne bucurăm de un spațiu care are aer de vacanță. Astfel, nu avem niciun motiv să ratăm luxul unui divan sau al unui balansoar, pentru a ne relaxa citind o carte sau pentru ne încărca bateriile printr-un somn rapid în aer liber. Pe lângă aceste avantaje, aici ni se pot ameliora durerile de spate, precum și îmbunătăți circulația în partea superioară a corpului, după ce am stat mai mult timp așezați pe scaun, la birou. De exemplu, un șezlong-balansoar pliabil poate fi strâns ușor, în cazul în care dorim să profităm de spațiul terasei și în alt mod. Pe scurt, un divan sau un balansoar reprezintă o modalitate convenabilă și adesea accesibilă de a crea un spațiu de relaxare pe terasa noastră. Deși s-ar putea să nu vrem să dormim într-unul pe timp de noapte, putem încerca și asta, măcar o dată în viață!

Citește despre celelalte idei în articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: