Bucuria de a trăi împreună

Trăim într-o societate în care individualismul și independența primează. Deși, la bazele lui, omul este o ființă socială, care este menită să trăiască în comunitate alături de alți oameni. Țările dezvoltate din vestul și nordul Europei pun din ce în ce mai mult accent pe ideea de locuit împreună (co-housing). Studiile arată că în Suedia oamenii încep să îmbrățișeze din ce în ce mai mult ideea de ”trăit împreună”. Dar acest lucru, momentan, nu se aplică și în România, întrucât societatea a împins oamenii spre a nu mai avea decât foarte puțin timp liber, pe care preferă să îl petreacă acasă, cu familia.

h4l HOLBAN – un cartier diferit

Noi, h4l, prin proiectul rezidențial h4l HOLBAN, aducem în România ideea de cartier diferit. Curentul h4l își propune să ridice locuințe pentru oameni, să îi aducă împreună pe aceia care cred în valorile lui. Așa cum arhitectul Grace Kim spunea într-o conferință TEDx din 2017, co-housing și co-working sunt un mod de a contracara efectele individualismului și ale singurătății. Tocmai pe asta punem accent și noi, încercând să oferim viitorilor locatari posibilitatea de a fi aproape unii de alții.  

Ceea ce h4l HOLBAN propune este un cartier rezidențial care se bucură nu numai de spații verzi generoase, adevărate spații de întâlnire, de joacă, de petrecut timp împreună în aer liber, ci și de un spațiu comun de lucru (co-working). Încercăm să punem accent pe componenta socială a unui spațiu de locuit. Dr. Erica Elliot puncta într-o conferință TEDx că se creează un sentiment de siguranță și fericire în comunitățile în care oamenii relaționează. Din păcate, românii sunt dispuși să își cunoască vecinii, dar nu la fel de înclinați să și petreacă timpul liber cu aceștia, conform unui studiu de piață realizat de Toud în perioada martie-aprilie 2018.

Citește articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: