Case proiectate corect – 7 criterii pentru case eficiente energetic


Energia a devenit epicentrul unei realități în evoluție, în care conservarea și protecția mediului sunt în centrul atenției, creând un teren propice pentru proiectarea și construirea unor case eficiente energetic, care să redefinească standardele în acest domeniu și să se alinieze cu viziunea țărilor din vest, unde primează fericirea locatarilor, sustenabilitatea și inovația. Orice casă, indiferent de momentul în care a fost construită, poate fi eficientă din punct de vedere energetic. Construcțiile mai vechi pot fi modernizate și își pot îmbunătăți nivelul de economisire a energiei, în timp ce construcțiile noi pot respecta standardele, ceea ce le va permite să fie mai rentabile și mai prietenoase cu mediul, prin reducerea consumului de energie și reducerea amprentei lor de carbon.

O locuință eficientă este aceea care reduce consumul inutil de energie, emisiile de gaze cu efect de seră și cererea de resurse neregenerabile. În același timp, aceasta oferă condiții de viață mai durabile și economisește sume importante de bani. Mai mult decât atât, ea implică să profităm la maximum de ceea ce utilizăm și să evităm risipa. Atunci când reducem emisiile cu efect de seră, care provoacă schimbările climatice, casele noastre eficiente ajută la combaterea încălzirii globale. În ce fel se remarcă o casă proiectată și construită corect pentru a fi eficientă vom descoperi în acest articol.

Casele eficiente au, de obicei, anumite caracteristici comune, printre care se numără:

1. Design bioclimatic

Case proiectate corect - 7 criterii pentru case eficiente energetic

Arhitectura bioclimatică este folosită pentru a adapta clădirile la clima lor locală, luând în considerare expunerea la soare, precipitații și vânt. Acesta se remarcă prin felul în care casele sunt orientate. Zonele vitrate vor fi poziționate, acolo unde se poate, spre sud, spre lumină, cât și spre zone de interes precum grădină, lac, parc, ori o ieșire către terasă din camerele casei ori apartamentului. Proporția, volumul și poziția ferestrelor vor economisi energie atât la luminat, cât și la încălzire. În acest sens, este bine ca spre nord să fie cât mai puține zone vitrate.

2. Utilizarea materialelor durabile

h4l HOLBAN, h4l, home 4 life, pentru cei care îndrăznesc, apartamente de vânzare București

O casă sustenabilă va utiliza soluții tehnice sustenabile și materiale rezistente, de calitate, cu o durată mare de viață. Utilizarea de soluţii tehnice sustenabile – o parte însemnată din materiale sunt reciclabile și toate au durată mare de viață. Aici ne referim și la managementul corect al instalațiilor de utilități și la felul în care sunt integrate în arhitectură și cum avem acces la ele. Acestea trebuie să fie așezate corect în casă și cu acces facil către ele, așa încât acestea să nu prezinte niciun pericol pentru locuitori. De exemplu, o dotare specifică unei case eficiente poate fi chiar centrala de cartier, dintre ale cărei avantaje randamentul foarte bun și eficientizarea vizibilă a costurilor, și menționăm grija pentru mediul înconjurător, dar și o mai bună și calitate a aerului și siguranță sporită pentru rezidenți.

3. Izolație termică

h4l THE VILLAGE, TOWNHOUSE, pentru cei care își doresc mai mult, randare exterioară, case de vânzare București, case Pipera

Secretul eficienței energetice în casă este izolarea pereților cu materiale cu o bună permeabilitate la vapori (vata bazaltică), dar și integrarea unui acoperiș optim pentru structura casei, alături de ferestre înalte, care nu pierd căldură și prin care să pătrundă corect lumina naturală. Acestea, împreună, vor permite proprietarilor să-și reducă facturile la energie cu până la 40%. Fațadele ventilate vor juca un rol esențial în păstrarea unui confort termic în casă, indiferent de sezon (vara nu va fi nevoie de aer condiționat, fapt ce înseamnă, implicit, economisirea energiei), asigurând un circuit corect al aerului din exterior către interior. O casă cu fațada ventilată ”respiră” și este prietenoasă atât cu natura înconjurătoare, cât și cu rezidenții ei.

Citește aici despre celelalte criterii.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: