Cât de important este pentru un copil să aibă contact cu natura


La nivel global, ne confruntăm cu distrugerea treptată a mediului natural, determinată de o apreciere diminuată a formelor de viață din natură, motiv pentru care dorința de a restabili conexiunea omului cu natura devine o nevoie absolută. Astfel că, este important să devenim conștienți de rolul pe care îl au mediile naturale în viața noastră și să acționăm în consecință. Dacă vom înțelege că este datoria noastră îi învățăm pe copii să iubească și să respecte natura, vom putea sădi semințele unei conștientizări superioare și ale unui comportament responsabil și asumat față de resursele planetei noastre. Câștigul va fi de partea noastră, întrucât vom reuși să creștem copii sănătoși, empatici și responsabili, care vor știi cât de important este, pentru starea lor de bine, să aibă contact cu natura. Iată câteva dintre cele mai impactante efecte ale legăturii copilului cu natura asupra dezvoltării și creșterii sale.

1. Încurajează mișcarea și activitatea fizică

Impactul naturii asupra dezvoltării copilului, casă cu grădină

Pe lângă faptul că este revigorant să stai afară, la aer proaspăt, mediile naturale susțin sănătatea și vigoarea corpului. Expunerea la soare ajută la absorbția vitaminei D, deosebit de importantă în creșterea armonioasă a copiilor și în dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Spre deosebire de joaca în interior, joaca în aer liber îi dă copilului ocazia să fie mai activ din punct de vedere fizic. Cățăratul în copaci, alergatul, săritul în băltoace, atârnatul și legănatul de crengi sau de bare îi ajută pe copii să ardă calorii, să doarmă mai bine și să prevină instalarea obezității. Mai mult, joaca de acest tip îi provoacă să își asume riscuri conștient, să se aventureze și să capete mai multă siguranță pe propriile acțiuni.

2. Dezvoltă creativitatea și imaginația

Impactul naturii asupra dezvoltării copilului, casă cu grădină

Natura oferă nesfârșite moduri în care copiii pot crea diverse scenarii de joc și de a se juca nestructurat. Acesta din urmă le dezvoltă numeroase abilități, precum rezolvarea problemelor, spiritul de echipă, ascultarea activă a partenerilor de joacă, sporindu-le capacitatea de concentrare, dar și empatia și discernământul în luarea deciziilor. Deși există studii care dovedesc că micuții din ziua de azi petrec de două ori mai mult timp în fața ecranelor decât în aer liber, nu este niciodată prea târziu să-i învățăm pe copiii noștri să se bucure de joaca reală, care îi însuflețește și le aduce multe beneficii pe termen lung.

Citește articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.