Ce este un apartament cu grădină


Orașele nu pot exista fără apartamente. Ele sunt soluția pentru a permite unui număr mare de oameni să locuiască pe suprafețe relativ reduse, ele permit creșterea densității populației. De aici rezultă și o serie de elemente care pot fi îmbunătățite, care se leagă de nevoia de spațiu și de conectarea cu natura. Grădina este un element care îmbunătățește considerabil starea de bine resimțită acasă. Este posibil să construiești un cartier de apartamente, în care fiecare să aibă grădină proprie? Întrebarea vizează un cartier cu apartamente accesibile ca preț, sustenabil și fără soluții complexe ca cele folosite în Grădinile suspendate ale Semiramidei. Da, este posibil, într-o dezvoltare echilibrată, fără a genera un sprawl urban. 

Spre deosebire de un apartament la bloc, unul cu grădină se diferențiază prin modul în care este construit, punând în valoare exact acele elemente care lipsesc din componența unuia obișnuit. Astfel, un apartament cu grădină se remarcă prin dimensiunile sale generoase, camere spațioase și luminoase datorate spațiilor vitrate mari, fiecare încăpere având ieșire către o grădină proprie. În oraș, pentru o bună delimitare spațială a locuințelor, dar și pentru un plus de intimitate, grădina are, de obicei, dimensiuni de minim 35 mp și de maximum 200 mp. Deseori, cartierele din care fac parte astfel de apartamente se desfășoară în apropierea unei zone de pădure sau a unui lac, pentru ca rezidenții să aibă parte de o experiență care să le satisfacă nevoia de a fi în comuniune cu natura.

Ultimii doi ani au schimbat considerabil preferințele oamenilor din toată lumea în materie de investiții imobiliare. Perioadele de izolare, datorate crizei sanitare pe care o parcurgem la nivel mondial, ne-au determinat să ne schimbăm optica în ce privește viața privată și constantele între care ea se desfășoară zi de zi. Astfel, ne-am dat seama cât de mult contează pentru sănătatea și pentru starea noastră de bine contactul cu spațiile exterioare și cu natura, într-o perioadă în care am fost nevoiți să stăm tot mai mult acasă, evitând contactul social pe cât de mult posibil. Tot mai mulți dintre noi ne-am orientat către cumpărarea unui apartament cu grădină sau către o casă la curte, care să ne ajute să trecem mai ușor peste aceste provocări. Asta se datorează și faptului că apreciem mult mai mult densitatea redusă și modul de dispersie a apartamentelor cu grădină în cartier, spre deosebire de cea a apartamentelor la bloc. În plus, ne atrag multe alte avantaje ale apartamentelor cu grădină și anume: vecini mai puțini, mai multă intimitate, cheltuieli mai mici la întreținere, dar și mai multă siguranță în cazul cartierelor închise și securizate. 

Natura cât mai aproape de casă

În timpul pandemiei, felul în care privim viața în așezările urbane s-a schimbat, îndreptându-ne către grădinărit, chiar dacă spațiile pe care le aveam la dispoziție erau doar terasele sau balcoanele apartamentelor de la bloc. Această activitate s-a dovedit a fi unica noastră conexiune cu natura. Încercam să readucem în căminele noastre, prin orice mijloc posibil, natura. Odată ce situația s-a stabilizat, dar menținând limitarea contactelor sociale, oamenii au început să se orienteze către alte experiențe de locuit. Unii au făcut o schimbare radicală și au optat direct pentru traiul în periferiile urbane sau mediile rurale, în vreme ce alții au început să facă pași către o soluție de mijloc, care să-i avantajeze în adaptarea lor la un alt mediu: apartamentul cu grădină

Citește articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: