Credit pentru un apartament – soluții concrete


În multe cazuri, creditarea este soluția pentru a te muta mai repede în casa mult dorită.  Știm, este un pas mare și implică multă responsabilitate din partea ta. Apoi, probabil, nu ai multă experiență cu creditele ipotecare. Prin acest articol, ne-am propus sa îți răspundem la cât mai multe întrebări sau nelămuriri care pot apărea referitor la acest subiect. 

De unde să încep când vreau un credit pentru un apartament?

Sunt două căi, te apuci singur să îți cauți soluția de creditare, mergând la cât mai multe bănci sau colaborezi cu un broker, care va face asta pentru tine, el fiind plătit de banca pe care tu o alegi. Cu varianta a doua câștigi timp și vei avea siguranța că alegi un credit având cunoștințe depline despre piață (despre ofertă), dar și despre clauze. h4l colaborează cu Kiwi Finance și are un broker dedicat – Ștefan, pentru a intra in legătura cu el, folosește secțiunea Contact

Mai jos descriem pașii care se parcurg în procesul de creditare cu ajutorul lui Ștefan:

Prescoring

  1. Primul pas este să găsești banca potrivită nevoilor tale. Nu orice bancă acordă credit pentru un apartament oricui și în orice condiții. De aceea, e important să vezi, în primul rând, la ce bănci ești creditabil. Apoi, dintre acele bănci, o poți alege pe cea la care te încadrezi și care îndeplinește cel mai bine condițiile cerute de tine.
  2. Să zicem că ai făcut o listă scurtă cu 3 bănci. E timpul să vezi oferta comparativă pentru a determina la care dintre ele să depui dosarul. Pentru asta, e nevoie să faci un prescoring și să primești oferta scrisă de la fiecare bancă ce va include, pe lângă rată, și costul total al creditului, împreună cu alte taxe și comisioane asociate creditului.

Acești primi 2 pași îi vei face împreună cu Ștefan, brokerul tău. Tu va trebui să semnezi documentele și să oferi informațiile necesare pentru prescoring. Apoi, Ștefan se va ocupa de completarea documentelor, ofertarea în bănci și de pregătirea unui document Excel cu ofertele comparative.

Analiza financiară. Verificarea eligibilității veniturilor tale. Banca se asigură că poți împrumuta suma solicitată pentru un credit pentru un apartament.

Ștefan va completa cererea de credit pentru un apartament și celelalte tipizate, dar va fi nevoie, la fel ca la prescoring, de câteva semnături din partea ta. Mai departe, Ștefan va depune pentru tine dosarul în bancă și va cere status update zilnic. Poți inclusiv depune dosarul la 2 bănci în paralel. În funcție de context și dacă va fi nevoie, va putea face susținere în bancă pentru dosarul tău.

Citește articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: