Factorii care ne influențează starea de bine acasă


Studii recente au arătat că dacă dorim să ne îmbunătățim sănătatea și starea de bine, nu există un alt loc mai relevant în care am putea începe acest proces, decât acasă. Asta pentru că aici ne petrecem cea mai mare parte a vieții: în jur de 90% din timp îl petrecem în interior, în vreme ce 65% din acesta este desfășurat acasă. Deși nu suntem conștienți de acest lucru, locuința noastră ne poate influența vizibil starea de bine acasă, ne poate impacta comportamentul și motivația de a acționa, facilitând sau îngreunând socializarea, contribuind, de asemenea, la reducerea sau creșterea nivelului de stres.

Știai că locuințele noastre sunt responsabile de aproape fiecare aspect important al vieții noastre? Calitatea somnului, frecvența interacțiunilor cu cei dragi, sentimentul de siguranță și împlinire și multe alte aspecte de ordin emoțional, spiritual și fizic ne ajută să transformăm, de-a lungul timpului, o casă în “acasă”.

Cu acest gând în minte este bine să pornim atunci când vrem să ne însuflețim viața, prin aducerea în prim-plan a acelor factori care traduc starea de bine în căminele noastre. Designul și calitatea materialelor folosite în construcția unei case, dar și a cartierului din care face parte, contribuie considerabil la sănătatea și starea de bine a oamenilor care locuiesc acolo. Pentru un rezultat unic și inovator, ar trebui să privim aceste două constante atât din punct de vedere fizic și social, cât și mental.

Casa ideală, o experiență senzorială

Starea de bine acasă este guvernată de lumină, calitatea aerului din interior, confortul termic, izolarea fonică și spațiile generoase, aerisite. Dacă toate acestea sunt ajustate optim și lucrează sinergic, putem avea un somn odihnitor, fapt ce influențează vizibil sănătatea noastră. Pentru că somnul ocupă o treime din timpul vieții noastre, înțelegem că lumina este chiar sensul vieții, ajutând la reglarea ciclurilor circadiene și, implicit, menținând o bună sănătate mintală. În consecință, orientarea spațială a locuințelor, dar și crearea unor spații vitrate generoase, cu ferestre înalte, vor face ca acestea să dispună corect de lumina solară, care va ajunge la o distanță optimă în camere, față de ferestre.

Un bun confort termic, ce poate fi obținut cu ajutorul unei centrale de cartier va contribui la o bună odihnă, într-un context sigur și ferit de riscurile asociate centralelor de apartament. Totodată, o încălzire corespunzătoare este importantă și pentru menținerea unui nivel optim de umiditate, care să nu încurajeze apariția acarienilor și a mucegaiului, ce au ca efect afecțiuni respiratorii sau dermatologice.

Mai mult decât atât, lipsa unei ventilații propice poate duce la apariția astmului, dar și la oboseală, lipsa energiei, a puterii de concentrare, care pot afecta sănătatea și starea de bine acasă. Tocmai de aceea, folosirea vatei bazaltice pentru izolarea termică, dar și o fațadă ventilată a clădirilor vor permite caselor să respire și să prezinte o foarte bună permeabilitate la vapori.

Citește articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: