Ghidul primilor pași pentru a alege apartamentul perfect pentru tine


Alegerea unui apartament de vânzare presupune o serie de factori ce trebuie luați în calcul în luarea acestei decizii importante. Pe cât de interesantă este această experiență, pe atât de grea se anunță, întrucât presupune strângerea mai multor informații necesare pentru a restrânge opțiunile și a le aduce cât mai aproape de ceea ce ți-ai dori să numești „acasă“. În cele ce urmează, am pregătit un ghid al primilor pași pentru a începe cu dreptul procesul de căutare al unui apartament. Aceștia îți vor fi de un real folos în achiziția unei noi locuințe.

1. Alege zona cu care rezonezi cel mai mult

Apartamente de vânzare - ghidul primilor pași pentru a alege apartamentul perfect pentru tine, case de vânzare Pipera

Primul și cel mai relevant pas, dar și cel care va dicta și controla căutarea, este acela de a te îndrepta către zona în care vrei să locuiești. Dacă știi deja că ai vrea să locuiești într-un cartier aerisit și liniștit, departe de zgomotul aglomerației, dar totuși situat în inima orașului, asta te va ajuta să limitezi considerabil aria de căutare. Cu toate acestea, poate că pentru tine este mai importantă apropierea de natură, decât a fi parte din muzica urbană. Cu siguranță te vei considera norocos dacă în acest context vei avea parte de o armonizare perfectă între facilitățile zonei alese și spațiile de recreere din proximitate. Cu cât toate nevoile tale pot fi îndeplinite rapid, fie că vorbim despre transportul public, parcuri, instituții de învățământ, centre comerciale și alte puncte de interes pentru tine, zona care le cuprinde pe toate acestea îți va câștiga atenția. De altfel, poate că ești dispus și să faci naveta către job și către grădinița sau școala copiilor tăi, dar este important să stabilești din start cât timp ești dispus să petreci pe drumul dus-întors dintre casă și acestea.

2. Alege-ți tipul de locuință preferat

Apartamente de vânzare - ghidul primilor pași pentru a alege apartamentul perfect pentru tine

Poate că ai deja o idee despre dimensiunile pe care vrei să le aibă viitoarea ta locuință. Preferi un apartament spațios, situat într-un complex rezidențial cu acces controlat, care să beneficieze de terasă și de îndeajuns de multe spații de depozitare? Sau unul cu grădină, care să-ți inspire libertate și să-ți dea ocazia să explorezi mai mult ideea de spațiu personal convertibil și multifunțional, luând forma nevoilor tale? Acest al doilea pas te ajută să îți dai seama ce fel de apartament ți se potrivește, în funcție de ceea ce contează cel mai mult pentru tine. De altfel, și numărul membrilor familiei tale dictează numărul camerelor pe care acesta trebuie să le aibă. De exemplu, dacă ai copii și te afli în situația de a lucra de acasă, atunci vei avea nevoie de un spațiu personal în care să-ți desfășori activitatea profesională. Aceste lucruri te vor ajuta să adaugi noi filtre la procesul de căutare al apartamentului ideal pentru tine.

3. Stabilește suma de bani pe care o poți aloca achiziționării locuinței

Apartamente de vânzare - ghidul primilor pași pentru a alege apartamentul perfect pentru tine

Acum că știi zona către care tinzi, dar și tipul de locuință pentru care vei opta, un alt pas important este să te gândești dacă îți poți permite investiția. Acordă atenție ridicată alocării realiste și calculate a bugetului tău lunar, verificând dacă poți acoperi cu ușurință atât plata ratei (în cazul în care achiziționezi locuința accesând un credit bancar), a întreținerii, a utilităților, a asigurării, asigurând și alte plăți esențiale pentru hrană, divertisment sau călătorii. 

Citește despre ceilalți pași în articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: