Importanța spațiilor în care gătim și luăm masa pentru o ambianță plăcută acasă

Acasă este locul în care ne simțim cel mai bine, în siguranță și autentici. Este spațiul în care ne reîntâlnim cu membrii familiei, împărtășindu-le gândurile noastre de peste zi. De cele mai multe ori, încăperea în care are loc magia, atât cea a preparării mâncării, dar și aceea de a ne conecta unii cu alții, este bucătăria. Astfel, importanța acesteia este deosebită, întrucât atmosfera din casă, dar și starea de bine a membrilor familiei depinde, în mare parte, de cât de eficient și de plăcut se desfășoară aici activitățile.

Dimensiunea umană a spațiului de luat masa

Importanța spațiilor în care gătim și luăm masa pentru o ambianță plăcută acasă

Activitățile pe care le facem împreună în spațiile ce țin de prepararea mâncării și de luatul mesei au capacitatea de a fi un catalizator puternic pentru conectarea unuia cu celălalt. De altfel, atunci când gătim cu cineva drag acasă sau pregătim o cină specială ori o surpriză culinară putem genera un impact pozitiv imens asupra bunăstării noastre, mai ales după o zi lungă și stresantă.

În plus, studiile arată că cele mai profunde conversații au loc atunci când luăm masa cu familia, ceea ce face ca locul în care mâncăm să fie un spațiu important din componența casei noastre. Atunci când mâncăm împreună, membrii familiei își îmbunătățesc abilitățile conversaționale și de literație, mai ales dacă ne referim la copiii de toate vârstele. Fiind replicabile și repetitive, mesele în familie reglează și adaptează relațiile dintre membrii familiei, având și funcție de socializare. Practic, ele sunt un bun context pentru dezvoltarea abilităților pragmatice și lingvistice, dar, în cadrul lor, există și un tip foarte special de comunicare, prin intermediul cărora membrii familiei îndeplinesc roluri diferite, mai mult sau mai puțin stereotipice.

Latura pragmatică a bucătăriei

Nicio casă nu este completă fără o bucătărie bine dotată. Pe lângă rolul ei esențial în pregătirea mesei, bucătăria ne influențează stilul de viață și poate să vorbească ușor despre el. Asta pentru că spațiul acesteia poate fi folosit în multe feluri, care funcționează cel mai bine pentru noi, fiind aici pentru a ne îmbunătăți stilul de viață, și nu pentru a-l încurca. Prin urmare, spațiile de depozitare și dotările pe care le alegem pentru a ne întregi bucătăria sunt menite să ne ușureze viața și să ne ajute în rutina noastră zilnică. 

În acest sens, ea este un spațiu care evoluează în permanență, urmărind mereu funcționalitatea, durabilitatea și sustenabilitatea celor mai importante dispozitive din casă, localizate chiar aici. 

Citește articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: