Mindfulness acasă

Un cuvânt foarte la modă astăzi, mindfulness a devenit, pentru mulți dintre noi, promisiunea unei vieți mai bune. La bază, o practică abordabilă, mindfulness este o tehnică extrasă din budism, prin care oamenii încercau să își conștientizeze obiectiv gândurile, trăirile și senzațiile, fără a le judeca sau a le pune la îndoială.

Cum este mindfulness perceput în lumea modernă

Din păcate, însă, ceea ce a fost cândva un instrument de explorare spirituală, a devenit astăzi un panaceu pentru epoca modernă, un remediu frumos ambalat pentru problemele umane comune, precum sunt stresul, anxietatea și depresia. Mai mult decât atât, această practică a căpătat sensul unei rețete de fericire, în urma căreia toate problemele oamenilor care o aplică vor dispărea. Deși se merge pe ideea că mindfulness este o salvare pentru toți cei care se confruntă cu aceste probleme, acest exercițiu poate scoate la iveală, pentru unii dintre noi, gânduri și sentimente dificil de gestionat. Asta se datorează faptului că nu toți dintre cei care practică mindfulness, în sensul lui actual, sunt pregătiți să aibă de-a face cu ele, din punct de vedere psihologic. Mai ales când aceștia devin nemulțumiți, deoarece se concentrează pe așteptările cu care au pornit în această incursiune, și nu pe simplul fapt de a vedea cum sunt lucrurile cu adevărat.

Așadar, starea de meditație la care îndeamnă mindfulness poate să dea sau nu rezultate, iar asta diferă de la om la om. Deși nu le elimină complet problemele, unii oameni experimentează o pace interioară după ce au practicat mindfulness, în vreme ce alții nu pot atinge niciun fel de conștientizare, întrucât nu se pot concentra pe scopul lor principal, atenția fiindu-le distrasă constant.

Cu ce putem înlocui ideea de mindfulness

Pentru a nu risca în niciun fel și pentru a nu ne complica existența, ar fi bine să ne focusăm pe o formulă concisă de mindfulness, bazată pe firesc și pe însuflețirea vieții. Astfel, pentru a ne asigura că asociem mindfulness cu o stare de bine reală și nu doar cu o conștientizare “goală”, care să nu ne transmită niciun beneficiu, putem să aducem acest concept într-un loc în care poate crește spre folosul nostru: acasă. Aici ne este construită starea de bine la care tindem, motiv pentru care, dacă vrem să facem “curat” în noi înșine, trebuie să începem mai întâi cu extensia noastră fizică, cu ceea ce ne reflectă trăirile, preferințele și viața întreagă: casa noastră. Fiind locul în care ne regăsim, ne liniștim și ne odihnim, acest mediu sigur și familiar este punctul de plecare al stării noastre de bine. Prin urmare, a fi acasă este o metaforă a regăsirii noastre, cu care putem să corelăm mindfulness în sensul nostru personalizat, focusat pe ceea ce contează cu adevărat pentru noi.

Citește articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: