Property management – cum închiriezi fără griji apartamentele tale

În ziua de azi, a investi este una dintre cele mai înțelepte decizii pe care o putem lua, pentru a ne asigura un viitor mai bun. Dacă te afli printre cei care au un surplus de capital financiar, ar fi bine să iei în calcul ideea de a-l investi.

Făcând investiții, vom economisi și acumula rezerve pentru momente în care mediul economic ne încearcă, punându-ne în pericol alegerile, obiceiurile și rutina zilnică. În plus, dacă avem posibilitatea să facem asta în mod regulat, vom fi ”constrânși” să alocăm o anume sumă din venitul nostru, asta insuflându-ne un sentiment de disciplină financiară pe termen lung. Astfel, o metodă sigură și profitabilă de a investi acești bani de care dispunem o reprezintă piața imobiliară.

De ce investiția în imobiliare este una inspirată

Dacă vorbim de investiția în imobiliare, atunci aceasta este o opțiune foarte ofertantă, întrucât poate genera venituri pasive continue și poate fi o investiție bună pe termen lung, dacă valoarea imobilelor crește în timp. Pe lângă faptul că ne putem bucura de o rată bună de rentabilitate, de avantaje fiscale superioare, dar și de bunuri imobiliare pentru creșterea veniturilor, există numeroase motive pentru care investiția în real estate este o decizie inspirată. De exemplu, în domeniul imobiliar riscurile de pierdere sunt minimizate pe perioada în care deținem proprietatea, deoarece acesta este un activ tangibil pe care îl putem utiliza pentru a valorifica numeroase fluxuri de venituri, bucurându-ne, în același timp, de creșterea valorii investiției. Mai mult, valoarea imobilelor crește odată cu trecerea timpului, dar vine la pachet și cu o serie de beneficii financiare legate de taxe și alte costuri implicite. Dacă deținem mai multe imobile date spre închiriere, atunci serviciul de property management va fi un real ajutor în gestionarea acestora.

Ce presupune un serviciu de property management

Property management h4l home 4 life insufleteste viata 2

Un astfel de serviciu presupune administrarea imobilelor de către o terță parte, o firmă specializată în domeniu sau o agenție imobiliară. Aceasta se va ocupa de promovarea proprietăților în vederea închirierii, dar și de respectarea legilor în vigoare cu privire la gestionarea taxelor aferente imobilelor (înregistrarea la Finanțe), precum și respectarea restricțiilor impuse de zona în care imobilul este plasat. Reprezentanții acestei firme vor întocmi actele necesare pentru contractarea chiriașilor și se vor asigura că aceștia sunt la zi cu plata utilităților. De asemenea, acești intermediari vor colecta chiria și vor avea grijă să soluționeze orice fel de probleme apărute în cadrul imobilelor. Acestea pot fi legate de întreținere, mentenanță și reparații, dar și legate de igienizare, supervizarea procesului de contractare și mutare a altor chiriași, dacă este cazul.

Citește articolul integral aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: