Un copil sănătos este un copil fericit


Este un fapt trist că majoritatea copiilor din ziua de azi nu mai petrec timp afară, în natură, ci aleg activitățile de interior. Pe măsură ce tehnologia a evoluat, se observă o involuție a legăturii copiilor cu natura înconjurătoare. Principiile de viață s-au schimbat și este ceva normal să ne adaptăm vremurilor în care trăim. Dar reducând timpul petrecut afară, ne lovim de consecințe grave atunci când vine vorba de creșterea și dezvoltarea celor mici.

Beneficiile pe care comuniunea cu natura le aduce sunt numeroase. În schimb, statul în casă nu face altceva decât să ducă la dezvoltarea de boli și la regresul social al oamenilor. Un copil sănătos este un copil fericit, este un copil care crește în mijlocul naturii și care se bucură de spații verzi și aer curat.

Benefiicile conexiunii cu natura

Timpul petrecut în natură ajută nu doar corpul, ci și mintea. De la aportul de vitamina D, creșterea imunității, reducerea nivelului de stres, dezvoltare emoțională și până la evitarea dezvoltării sindromului ADHD, ieșitul în natură are numai părți pozitive. S-a demonstrat clinic că acei copii care învață și trăiesc în medii unde au acces la iarbă verde și mișcare în aer liber, dau randament mai bun atunci când vine vorba de dezvoltare și educație.

În plus, conexiunea cu natura le poate crește încrederea celor mici foarte mult și îi poate învăța multe lucruri despre responsabilitate. Timpul petrecut în fața unui ecran nu face nimic altceva decât să creeze copii anti-sociali, depresivi, temători. Cum altfel poate un copil să își îmbunătățească imaginația și creativitatea, decât explorând mediul înconjurător? Cum ai putea să stimulezi simțurile unui copil, dacă nu prin interacțiunea cu natura unde toate se întâmplă la un alt nivel decât doar cel cognitiv?

Citește articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: