Casa eficientă energetic și apartamentul eficient energetic

În contextul economic de astăzi, al scumpirii tarifelor la gaz, energie și combustibili, tot ce ne-am putea dori de la casele și apartamentele noastre este să fie cât mai eficiente energetic. Cu toate acestea, nu e prea târziu să ne informăm asupra modalităților prin care putem eficientiza costurile, alegând cu atenție ce investiții vom face pentru a putea avea facturi mai mici la întreținere și la utilități, precum și la alte categorii de consum. Este important să dezvoltăm o cultură a prețuirii resurselor naturale, în sensul de a le folosi cu moderație, exact atât cât ne trebuie. Mai mult, deși mulți dintre noi încă privim cu scepticism și cu rigiditate sustenabilitatea, trebuie să știm că la baza acesteia stau principii de economie circulară, printre care menționăm refolosirea resurselor și a materialelor, producția echilibrată și consumul moderat. Aceste noțiuni ne pot ajuta să economisim resurse importante, atât din punct de vedere al celor de care avem nevoie pentru a duce o viață normală, cât și din punct de vedere financiar.

Așadar, cum putem să integrăm aceste concepte chiar în casele și apartamentele noastre – adică în locul de unde putem începe să ne auto-educăm și să-i inspirăm pe ceilalți prin exemplul personal? Mai întâi, aflând ce înseamnă o casă eficientă energetic/un apartament energetic și înțelegând cum funcționează acestea, în acord cu un consum etic de resurse naturale.

Un exemplu de case și apartamente eficiente energetic

h4l THE VILLAGE, randare interior casă cu grădină 3.14, casă eficientă energetic
Casă eficientă energetic și apartament eficient energetic

Atunci când dezvoltatorii își asumă redefinirea standardelor în construcția caselor/apartamentelor în România și alinierea cu viziunea țărilor de vest, unde primează atât sustenabilitatea, fericirea locatarilor, cât și inovația, ia naștere un concept de dezvoltare concentrat pe a face bine oamenilor și pe a le însufleți viața, cu respect față de mediul înconjurător. h4l a regândit modul în care se construiesc locuințele în România, mutând focusul pe calitatea vieții, subliniind că cea mai importantă componentă este comunitatea care se formează aici. Astfel, de la mediul creat pentru aceștia va porni inspirația de a duce o viață sustenabilă și echilibrată, pentru a celebra natura care ne este gazdă și sursă de viață.

Casele și apartamentele din cartierele h4l sunt construite în așa fel încât să fie case eficiente energetic sau apartamente eficiente energetic, dar să mențină un nivel de confort ridicat, în serviciul sănătății rezidenților și a stării lor de bine. Practic, ele sunt proiectate în așa fel încât să reducă consumul inutil de energie, emisiile de gaze cu efect de seră și cererea de resurse neregenerabile, oferind simultan condiții de viață foarte bune și economisind sume importante de bani.

În plus, pregătirea pentru un apartament/o casă eficientă energetic h4l pentru tehnologii smart (în aria instalațiilor electrice) de control al consumului și de reglare a temperaturii cu ajutorul gadgeturilor este deosebit de importantă, încă din faza de proiectare. În aceeași notă, 10% dintre locurile de parcare vor fi pregătite pentru instalarea de staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Citește articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: