Case Otopeni – vedere de ansamblu și alternative


Otopeni este un oraș de sine stătător situat în zona limitrofă de nord a Bucureștiului, în județul Ilfov, care s-a dezvoltat destul de puternic în ultima perioadă, mai ales din punct de vedere economic, datorită investițiilor realizate aici de către companii românești sau cu capital străin, fapt ce a determinat ca tot mai mulți oameni să se mute aici. Și existența pe teritoriul său a Aeroportului Internațional București-Otopeni îi oferă acestui oraș un statut privilegiat, cunoscând astfel o dezvoltare economică, socială și culturală continuă.

Din punct de vedere al dezvoltărilor imobiliare, există o gamă largă de opțiuni pentru cei care doresc să se mute aici, atât în ce privește oferta de prețuri, cât și referitor la stilurile diferite ale proprietăților. Cele mai multe dintre acestea sunt fie case individuale, fie case ce fac parte dintr-un cartier închis, unitar.

Prețuri case Otopeni

h4l THE VILLAGE, pentru cei care vor mai mult, h4l, home 4 life, alternativa la case Otopeni
h4l THE VILLAGE – alternativa pentru case Otopeni

Dacă ar fi să comparăm prețurile caselor de vânzare din Otopeni cu cele din București, din zonele mai retrase și mai liniștite ale capitalei, am putea spune că, în mare parte, acestea se aseamănă foarte mult. Există și în Otopeni, la fel ca în București, vile somptuoase, exclusiviste, cu grădină proprie la prețuri foarte ridicate, de până la 270.000 de euro sau chiar mai mult, dar vom găsi și case cu 3 camere la prețuri rezonabile de 110.000 de euro.

Cu toate acestea, nu putem compara achiziționarea unei case în București la aceste prețuri, cu achiziționarea de case Otopeni. Asta pentru că avantajul de a te afla în capitală, la o distanță mică de centre educaționale importante, sedii închegate de birouri, o ofertă diversificată de servicii, ocazii de divertisment și agrement este inegalabil. Mai mult, pentru că orice distanță înseamnă timp petrecut în trafic în defavoarea timpului de calitate pentru sine ori alături de cei dragi, decizia de a investi în case Otopeni este justificabilă în cazul în care și locul de muncă, școala copiilor și centrele tale de interes se află acolo.

Otopeniul are în prezent un liceu cu clasele I-XII și 4 grădinițe, deci pentru cei care vor vrea să aibă de ales dintr-o ofertă mai variată de opțiuni în ce privește învățământul, se vor orienta către capitală. Cu toate acestea, a te muta în Otopeni ca să faci naveta către București se poate dovedi a fi o alegere neinspirată. Va trebui să dezvolți o rutină în acest sens și să te obișnuiești să petreci zi de zi în trafic ori să lași copiii/adolescenții să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la liceu, de exemplu. Viața socială, dar și sănătatea pot fi serios afectate de o navetă stresantă și care ia timp prețios pe care l-ai putea petrece altfel, bucurându-te de lucrurile care îți plac cu adevărat.

Pentru că infrastructura Otopeniului este în curs de dezvoltare, dorindu-se și lărgirea spectrului de servicii puse la dispoziția locuitorilor orașului, este un loc promițător unde poți locui și te poți dezvolta, dar s-ar putea să ai de așteptat până ca lucrurile să se pună în mișcare cu adevărat. Asta pentru că foarte multe zone de case și de vile din Otopeni, deși situate în zone foarte frumoase, aproape de pădure ori chiar în pe malul Colentinei, nu beneficiază de străzi asfaltate, canalizare ori de extinderea rețelelor de utilități. Asta ar însemna înaintarea unor demersuri suplimentare din partea viitorilor rezidenți ai orașului în vederea rezolvării acestor probleme ori, lucru mai puțin plăcut, confruntarea cu aceste lipsuri și așteptarea ca autoritățile competente să-și materializeze promisiunile.

Citește articolul complet aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: