Apartamente proiectate corect – 7 criterii pe care să le ai în vedere atunci când îți cauți un apartament

Cumpărarea unei case este un moment important, dar provocator în viața oricărei tinere familii. Poate fi dificil să găsești locul cu care să rezonezi și pe care să vrei să-l numești acasă. Dincolo de toate lucrurile care se observă la prima vedere și care te tentează să spui imediat ”da” noii locuințe, este nevoie să fii atent la câteva lucruri foarte importante înainte să iei decizia finală. În jurul acestora se vor consolida starea de bine a membrilor familiei, sănătatea și relațiile armonioase.

1. Lumina naturală

Apartamente proiectate corect - 7 criterii pe care să le ai în vedere atunci când îți cauți un apartament

În primul rând, trebuie să știi că lumina naturală este deosebit de importantă în crearea unui micro ambient sănătos, primitor, dar și funcțional, ajutând în egală măsură la îmbunătățirea caracteristicilor unui apartament. Lipsa luminii naturale dă instant impresia că locul este rece și neprimitor, pe când expunerea la lumina solară ne îmbunătățește odihna, ajutându-ne să ne menținem ritmul cardiac în timp ce dormim. Așadar, cum ne asigurăm că în viitorul nostru apartament intră suficient de multă lumină naturală? Mai întâi, verificăm dacă există cât mai multe zone vitrate pe partea de sud a orientării blocului și că, spre zone de interes crescut, precum terasa, lacul sau pădurea din apropiere, avem ferestre mari, spre care putem să privim. Este dovedit științific faptul că simplul fapt de a privi 40 de secunde la peisaje naturale frumoase ne îmbunătățește starea și determină creierul să intre într-o stare mai relaxată, sporind mai apoi atenția și concentrarea.

2. Zonele vitrate de mari dimensiuni

Apartamente proiectate corect - 7 criterii pe care să le ai în vedere atunci când îți cauți un apartament

Așa cum am specificat, zonele vitrate de mari dimensiuni sunt relevante pentru amplificarea stării de bine a oamenilor. În plus, câtă vreme lumina solară pătrunde optim în camere, adică la o distanță corectă față de fereastră, ea va oferi o iluminare uniformă și plăcută încăperilor, iar zonele umbroase vor fi mult mai mici, iar acest lucru nu va permite mucegaiului să se dezvolte. Pe lângă faptul că ne vom simți încurajați să ieșim mai des, lucru deosebit de benefic pentru sănătatea noastră, vitrajele mari oferă perspective noi în definirea și decorarea interiorului unui apartament. Mai mult, acestea ne vor încuraja să aducem în interior exteriorul, adică să ne bucurăm de cât mai multe plante iubitoare de lumină, care vor purifica aerul și ne pot influența dispoziția. Pe de altă parte, apartamentele vitrajele permit luminii solare să pătrundă ușor sunt dintre cele care asigură o eficiență energetică înaltă, încurajând uzul de lumină naturală pe întreaga perioadă a zilei.

3. Existența unei terase

Apartamente proiectate corect - 7 criterii pe care să le ai în vedere atunci când îți cauți un apartament

Conex cu vitrajele generoase și cu pătrunderea facilă a luminii naturale, într-un apartament corect proiectat vom aprecia existența unei terase și, bineînțeles, accesul facil către aceasta. În alegerea unei locuințe, acest aspect joacă un rol important, mai ales când ne gândim la beneficiile multiple pe care o terasă le prezintă. De altfel, aceasta lărgește dimensiunile unui apartament care nu are acces la o grădină, dând ocazia rezidenților să petreacă mai mult timp în aer liber, fără a părăsi însă locuința. Mai mult, o terasă dă ocazia oamenilor să se bucure de priveliști naturale, de experiența microgrădinăritului ori chiar de savurarea unei mâncări ori băuturi preferate, respirând aer curat. Toate acestea vor adăuga valoare locuinței pe care urmărim să o cumpărăm, apreciind și mai mult dacă accesul către terasă se poate face din fiecare cameră componentă a apartamentului. Apropierea de natură este palpabilă, accesibilă și mult mai plăcută, atunci când putem să ieșim pe terasă din orice cameră ne aflăm în momentul respectiv.

Citește despre celelalte criterii aici.

Proiecte h4l

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

h4l projects :

h4l THE VILLAGE
h4l MILLENNIUM
h4l HOLBAN
h4l SEBASTIAN PARK
h4l WEST GARDEN POLITEHICA
h4l WEST GARDEN BRAȘOV
h4l LAKEVIEW

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: